Sastojci Otvori listu sastojaka

  • jagode
  • vrećice za zamrzavanje

VIDEO – Kako pravilno zamrznuti jagode

Saša Vukić | 04.06.17 u 17:03

Recept

Kako pravilno zamrznuti jagode. Domaće jagode su uvijek najukusnije, pogotovo ako znamo da nisu špricane pa su uvijek idealan izbor a kako pravilno zamrznuti jagode je zaista bitna stvar jer kroz godinu uvijek možemo pripremiti neku slasticu od njih.

Problem može nastati ako dobro rode kao ove recimo godine a ne mogu baš danima stajati u frižideru. U tom slučaju u veću količinu vode stavite onu količinu jagoda za koju znate da nećete stići konzumirati, po mogućnosti isti dan kada ste ih ubrali, dobili ili kupili, iz razloga što ako stoje jedna na drugoj, one jagode koje su u sredini ili pri dnu budu pritisnute pod težinom onih iznad njih pa puste previše soka. Držite ih tako u vodi 20 minuta pa ih krenite čistiti. Jagodi odstranite onu zelenu peteljku, otresite sa njih višak vode, pa slažite na lim (ili više limova) te ih ostavite da stoje 20minuta na sobnoj temperaturi. Nemojte ih baš pritisnuti jednu uz drugu, ostavite malo mjesta. Bilo bi dobro da su negdje u blizini prozora ili propuha jer će zrak osušiti višak vode.

Međutim ne morate se brinuti ako malo vode ostane, nećete ništa pokvariti niti pogriješiti. Jagode koje ste poredali na lim i koje ste koliko toliko osušili, stavljate u duboko zamrzavanje na 3 sata (može i dulje, ne morate točno na minutu). Izvadite lim van pa jagode odmah stavljate u vrećice predviđene za duboko zamrzavanje. Sada kada su čvrste i pojedinačno zamrznute možete slagati bez problema jadnu na drugu u vrećicu i neće puštati sok koji je u stvari problematičan i zbog kojeg bi njihova duljina skladištenja bila drastično smanjena da ste ih samo spremili u vrćicu i zamrznuli. Skladištite ih u dubokom zamrzavanju a konzumirajte u roku 8 mjeseci.

SAVJET: Svježe jagode koje su vam ostale možete izmiksati zajedno sa jogurtom, po želji dodati malo smeđeg šećera, konzumirati odmah ili spremiti u duboko zamrzavanje na odprilike sat vremena ili više te poslužiti kao svoj domaći sladoled. Zaista je ukusno, jednostavno i osvježavajuće, pogotovo sad po ovim vrućinama.

Pogledajte brzi video i pogledajte kako pravilno zamrznuti jagode

Vezani recepti

Komentari