Sastojci Otvori listu sastojaka

  • 1/2 pileta (oko 800g)
  • 1 mala žl. soli (3grama)
  • 4 vel. žl. ulja (suncokretovo ili biljno)
  • 1/2 litre mlake vode
  • pola male žl. slatke paprike
  • 1 mala žl. koncentrata rajčice
  • 1 mala žl. ajvara
  • 1 mala žl. mješavine začina
  • 1 vel. žl. brašna (glatko)

VIDEO – Easy chicken in sauce/Jednostavni saft sa piletinom

Saša Vukić | 07.06.17 u 19:40

Recept

Easy chicken in sauce/Jednostavni saft sa piletinom. Ovo je također jako jednostavan recept, a zaista ukusan. Idealan za one koji imaju obaveza a ipak treba nešto skuhati. Efektivno imate 5-10 minuta posla a sve ostalo odradi pećnica umjesto vas dok vi radite druge stvari, a naposljetku vam nakon obroka ostaje više slobodnog vremena za sebe ili odmor.
Piletinu narežemo, posolimo, pouljimo i dobro promiješamo u dubljoj posudi za pečenje. Stavimo peći oko 55 minuta na 180 C. Kada smo je izvadili van trebamo je preliti preljevom kako je prikazano u video receptu, međutim preljev je dobro napraviti odmah na početku, tako da se sastojci dobro sjedine ali možete i kasnije, tj. kada je meso gotovo. U mlaku (obavezno) vodu stavimo slatku papriku, koncentrat rajčice/paradajza, ajvar, mješavinu začina i brašno. Dobro promiješamo pa prelijemo preko pečenog mesa. Sve zajedno vratimo u pećnicu i pečemo narednih 20 minuta na 200 C.

U međuvremenu pripremimo prilog. Kao što ste vidjeli u videu, ja sam kao prilog pripremio rižu i grašak, međutim vi možete kombinirati po vlastitoj volji i želji. Može instant palenta/žganci, pire krumpir ali može domaći kruh i salata pa samo umačete u fini umak. Koristim priliku napomenuti da sam izradio više od 5 recepata za razne vrste kruha pa pogledajte kada uhvatite vremena.


Nakon što ste izvadili saft iz pećnice, odmah ga možete poslužiti a po želji možete uz jelo dodati i nešto kiselo, meni jako odgovara zelena ili zelje/kupus salata. Za bolji dojam koliko je ovaj recept jednostavan, pogledajte video a i tamo su navedene sve potrebne količine. Budite slobodni preporučiti ga nekome za koga znate da će mu ovaj recept biti od pomoći.

Preporučujem da pogledate i još mojih recepata baziranih na ovom principu pripreme, a kada sam koristio druge vrste mesa ali uz par sitnih izmjena ili dodataka. U svakom slučaju je ukusno, brzo, jednostavno i ostaje vam zaista dosta vremena za neke druge stvari koje možete učiniti dok se jelo peče u pećnici. Za bolju vizualizaciju pogledajte brzi video i kako sam ja pripremao Easy chicken in sauce/Jednostavni saft sa piletinom

Komentari

Pogledajte i ostale recepte