Dali su bolji kuhari žene ili muškarci?


Dali su bolji kuhari žene ili muškarci? Žene su generalno gledajući u nezavidnom položaju ako je >>tema kuhanje<<. Budimo realni, ako žena napravi vrhunske kiflice, neće odjeknuti niti biti interesantno kao kada ih pripremi muškarac, jer to je onda pod povećalom i vrijedno pažnje. Sa druge strane ako muškarac promijeni ulje i filtere na svome automobilu, nije isto ako će to učiniti žena.

članak se nastavlja ispod video preporuka:

>>VIDEO prefini čupavci koje morate probati

>>>VIDEO pasta ala sasina kuhinja

>>VIDEO torta bez brašna savršenog okusa

>>VIDEO svinjetina kare a la sašina kuhinja

članak o pitanju tko je bolji kuhar žena ili muškarac se nastavlja ispod…

Upravo zbog navedenog znamo razlog zašto su najpriznatiji kuhari u svijetu upravo muškarci, to je zbog većeg interesa javnosti prema kuharima. Najbolji primjer je ovo pitanje: Znate li tko je Gordon Ramsay? A znate li tko je Ana Roš?

Treba konstatirati da su statistički  upravo žene te koje najviše kuhaju. U većini slučajeva ona kuha, sprema, čisti, pegla i drži “tri kuta” u kući. Naravno da je to njoj postala rutina. Kuha i istovremeno razmišlja o još 20 stvari koja mora učiniti, pa se u toj monotoniji lako potkrade koja greška. Ne zaboravimo i na to da su teška vremena, cijene su otišle u nebesa. Treba biti umjetnik i čarobnjak sa puno vještine i znanja da bi sa današnjim primanjima racionalno prošli mjesec.

Dolaze gosti a muškarac priprema jelo i to se iz nekog razloga mora posebno naglasiti. DANAS JA KUHAM! – kaže on i otiđe u trgovinu i kupi hrane u vrijednosti sa kojom bi skoro svaka žena imala 7 dana za ručak. Hej stani malo. Lako je biti kuhar jednom u dva mjeseca, kada svu svoju pažnju muškarac usmjeri upravo u to jelo. Jer njegovo jelo je najbolje! To mora biti bolje nego kada žena pripremi zar ne? Baš me zanima dali bi sa istim entuzijazmom tako fino i dobro kuhao da ga svaki dan čeka taj posao uz određeni budžet narednih 30 dana?

Muškarci se bolje snalaze u prostoru i to su biološke osobine koje čine muškarca i to je znanstveno dokazano, bolji su vozači i slično. On će lakše i brže pripremiti više jela odjednom i samim time su kuhari traženi u restoranima. Sa druge strane, žene su profinjenije, zbog manjih prstiju imaju i bolju percepciju i osjetila. Zbog estrogena im je osjet mirisa daleko bolji nego muškarcima, okus barem 30%, a upravo zbog tih znanstveno dokazanih činjenica žene imaju puno više aduta za biti bolji kuhari nego muškarci

članak se nastavlja ispod…

Naravno da postoji velik broj muškaraca koji kuhaju kod kuće, ja prvi recimo, podijelile su se te neke kućne radinosti i nije to više kao nekada. Smatram to pozitivnim i dobrim. Često ukusnije jelo skuha muškarac nego žena ali sve je to individualno, treba sagledati i ostale okolnosti koje su dovele do toga i treba gledati širu sliku. Važna je i ljubav prema kuhanju, jer ako nema toga, onda žao potrošenih namirnica.

Na pitanje dali su bolji kuhari žene ili muškarci odgovor znate upravo vi sami, jer sve ovisi iz koje perspektive gledate. Svoje mišljenje napišite u komentarima

Komentari