“SVEKRVA NA RUČKU” – Vaše priče iz kuhinje


Dobio sam ovu zanimljivu priču u poruci. Ako i vi imate zanimljivu priču koju želite podijeliti, pošaljite email ili poruku na Sašinu kuhinju, ja ću je malo urediti ako je potrebno i objaviti.

Dignula sam se jako rano, mislim da je bilo tek 5 sati. Bila sam sva u strahu jer na ručak dolazi zločesta svekrva. Nije me voljela a niti ja nju, ipak sam željela pokazati kako ja sve znam, ali od kuda da krenem? Nisam znala što da skuham pa sam danima surfala internetom, čitala stare kuharice i sve je djelovalo nekako komplicirano, barem mi je to tada sve tako izgledalo, pa sam se ipak odlučila pripremiti klasiku. Juha, pečeno pile, mlinci, salata i neki kolač. Baš ono po domaći

Otišla sam na tržnicu i kupila sve namirnice pa kuhala i pekla cijelo dopodne. Sve mi je uspjelo, ništa nije izgorilo i sjela sam pomalo umorna, ipak sam se zapuhala u 7. mjesecu trudnoće. Svaki čas su trebali doći gosti pa sam složila stol, istuširala se na brzinu i sve pripremila.

Na ručku smo bili ja, suprug, moji roditelji i njegova majka. Bila je neka normalna atmosfera sve dok nismo krenuli jesti. Svekrva je okretala očima i zatražila soli jer joj je juha kao neslana, a prigovorila je i da su joj griz knedle pretvrde, a stvarno su bile mekane, pucale su pod težinom žlice. 

Kada je došao red na meso, čim je probala, demonstrativno je kao neka dama odložila vilicu, odgurnula tanjur i rekla da već dugo nije tako nešto slano jela, salata je prekisela, da joj je jako žao ali da jednostavno ne može. Mislila sam da ću eksplodirati od ljutnje, svi su jeli samo je ona prigovarala i prigovarala. Čak je pitala dali imam domaći kruh jer joj je kupovni sav gumen, a nisam stigla zamjesiti već sam ga kupila pa sam joj tako i rekla.

Tada je moj suprug rekao: “Pa dobro mama što ti je? Svima je fino a ti stalno prigovaraš, dovodiš me u totalno neugodnu situaciju.” Ona mu je odgovorila: “Pa ti kao da si već zaboravio kako ja fino kuham, pa valjda smijem reći svoje mišljenje”

Bila sam ljuta ko’ ris. Sredila sam stol i pitala dali je netko za kavu uz kolače i otišla u kuhinju. Svakom sam stavila na desertni tanjurić kolač i preko njega kuglicu šlaga. Na njen tanjurić sam također stavila kolač, podignula prvu koru i pobiberila preko file od jabuka, istresla sam papra koliko sam imala u onoj maloj pored soljenke a bilo je toga poprilično, sigurno jedna velika jušna žlica. Vratila sam gornju koru natrag, stavila kuglicu šlaga i poslužila

Ona je zadnja krenula jesti kolač, a ja sam mislila da ću eksplodirati od iščekivanja njene reakcije. Sa vilicom je odlomila poveći komad i stavila u usta, počela je žvakati pa najedanput stala na sekundu dvije. Meni je to trajalo kao čitava vječnost. Zatim je krenula žvakati dalje i progutala, nasmijala se kiselo pa naglas rekla: “Kolač ti je stvarno jako ukusan!”

Komentari