Prirodni recept za brz i miran san


Veliki broj ljudi ne spava kako treba. Mnogi od njih koriste razne lijekove koji pomažu da bi brže i jednostavnije zaspali. Ne moram niti reći da su lijekovi dvosjekli mač, znate i sami

Naravno, zbog stresa ili nekih problema može se desiti da je nesanica kratkotrajna, a već nakon nekoliko dana ili tjedana se sve vrati u normalu. Međutim, ukoliko to prijeđe u svakodnevicu može nastati veliki problem.

Ja osobno sam znao imati problema sa spavanjem a iz prve ruke ću vam reći kako sam to uspio riješiti. Znao sam jedva zaspati a probuditi se u 4-5 ujutro i onda počnem razmišljati o tko zna čemu. I tako nekoliko dana pa se sve normalizira. Problem je što me iscrpi tih nekoliko dana nesanice, pa po danu nemam volje ni snage snimati video recepte a niti raditi poslije za računalom.

Kako sam to uspio riješiti na vrlo jednostavan način? Prvenstveno nije dobro puno pojesti prije spavanja, to uvelike utiče na san. Dobro je iskoristiti svaku mogućnost za bilo kakvim oblikom tjelovježbe, pa makar to bila tek lagana šetnja na svježem zraku barem 15-20 minuta. U ponoć ako treba nema veze.

Zatim sam počeo uzimati kombinaciju meda, himalajske soli, jabučnog octa, te čaja od kamilice i mirisa lavande. Moram reći da su rezultati odlični. Isprva sam mislio da je to neka “bablja” glupost koja mi neće pomoći, ali već nakon nekoliko dana sam počeo osjećati trenutačno olakšanje i neku unutarnju smirenost čim sam uzeo mješavinu.

U posebnoj teglici dobro pomiješati 5 vel. žl. meda,  1 malu žlicu himalajske soli i 1 veliku žlicu jabučnog octa. Svaku večer uzeti dvije male žl. mješavine, pa popiti čaj od kamilice. U biljnoj apoteci sam kupio mirisnu lavandu i to mi miriši pored kreveta, a držim na noćnom ormariću. Ja sam to tako konzumirao oko mjesec dana i postao je neki oblik rutine. Znači već nakon nekoliko dana sam se čak morao truditi da ne zaspim, oči su se same sklapale a po noći se nisam budio. Što je najbitnije, ujutro se budim svjež i odmoran. Stvarno mi je pomoglo i sad samo kamilicu popijem prije spavanja. Nadam se da će moj savjet iz prve ruke nekome pomoći, na isti način kako je nečiji savjet pomogao meni

Komentari