Uskršnje koke i zeko


Kakav bi ovo Uskrs bio bez kokica i zečeva? Pokazati ću vam kako ih možete napraviti sami. Za kokice je potrebno; žuti hamer papir, kolaž  papir, ljepilo i škare ili makaze.

Od hamer papira napravila sam tuljac koji će mi poslužiti kao tijelo koke. Iz crvenog kolaža sam  izrezala trake debljine dva cm po širini koje će poslužiti za noge, jedan kljun, krijestu, četiri manja kruga za stopala. Krila i četiri trake debljine također dva cm poslužiti će za rep, njih sam izrezala iz svijetlijeg kolaža. Narančastu krijestu i kljun koristila sam za koku, crvena će poslužiti za pijetla, a iz bijelog papira sam izrezala oči. Kako bi rep bio bogatiji namotala sam ga oko olovke. Na koku sam dodala crvena srca, a pijetlu sam zalijepila mašnicu. Crvene trake i krugove sa prethodne fotografije nisam koristila jer mi je bilo suvišno.

Blagdanski stol ukrasiti ću zekom napravljenim iz pamučne salvete koji će dočekati moje goste u tanjuru. Bitno za napomenuti je da možete na isti način napraviti i zeku od papirnate salvete. Pamučnu salvetu preklopite na pola pa još jednom na pola, zagladite je peglom.

Postavite dva prsta na sredinu salvete i lijevi dio preklopite prema sebi, ponovite to i sa desnom stranom.

 

Donji kut preklopite prema sredini na obje strane.

Lijevu stranu preklopite prema sredini, ponovite to i s desnom stranom.

Okrenite salvetu na drugu stranu, te gornji dio preklopite prema sredini, trebali bi dobiti oblik trokuta.

Okrenite salvetu ponovno i jedan kut umetnite u drugi i povežite ukrasnom trakom te poriktajte uha.

 

Gosti će biti ugodno iznenađeni a blagdanski stol dobiti će poseban štih.

 

Ugodan vikend

tihana kreativni nered © sašina kuhinja  

Komentari