Savjeti koji će vam sačuvati živce u nekim situacijama


Evo par trikova kako sačuvati živce i uštedjeti vrijeme. Sigurna sam da vam se mnogo puta dogodilo da ne znate koji ključ otvara koja vrata ili kopate po ključevima punih ruku vrećica. Jednostavno uzmite lak za nokte, boje koje želite i premažite njime gornji dio ključa, drugi ključ u drugu boju itd.

Neke pletene majice nakon više pranja znaju imati mucice, čime majica izgleda kao da je stara 10 godina. Nemojte je bacati, uzmite britvicu za brijanje i potegnite po mjestu gdje su mucice. Na taj način ćete ukloniti mucice a majica će izgledati kao da je nova.

Ovo obožavam kada mi se dogodi 🙂 Nanesem deo sprej ispod pazuha i istovremeno pomislim, k vragu trebala sam prije obući majicu. Dok jednom nisam probala vlažnom maramicom obrisati bijele mrlje, od sada me to više ne brine. Istog trena nestanu mrlje i ne ostaju vlažni tragovi.

Nakon korištenja selotejpa nemojte ostavljati neuredne frkafulje da ih tako nazovem, stavite spajalicu ili čačkalicu na mjesto gdje vam selotejp počinje.

Ako idete na put sigurna sam da nosite svoj punjač za mobitel, punjač od supruga, pa se tu nađe i punjač od laptopa na kraju imate punu vrečicu zapetljanih žica. Namotajte žicu oko ruke i stavite kopčicu za kosu, žice se neće zapetljati i puno manje mjesta zauzimaju u torbi.

Kada šaljete poštu nemojte lizati ljepilo na kuverti, pređite prozirnim lakom preko ljepila i na taj je način zalijepite. Zdravije je i biti ćete sigurniji da se kuverta neće odlijepiti.

Ako na hlačama imate patent koji se stalno otvara kroz otvarač provucite metalnu kariku i zakačite za gumb.

Kada su hlače zakopčane, karika se neće vidjeti a patent se neće otvoriti i dovesti vas u neugodnu situaciju.

                                                                                                                     tihana © sašina kuhinja

Komentari